Matematik

Beregne procent (Større eller mindre end)

14. februar 2012 af elskerstile (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej SP!

Jeg står med en opgave, der ser sådan her ud.

En pengeseddel må gengives på tryk under visse betingelser. I gengivelsen skal sidelængderne
enten være større end 140 % eller mindre end 70 % af originalen.
Sidelængderne på en 100-kroneseddel er 135 mm og 72mm.
Undersøg, om en gengivelse af en l00-kroneseddel med sidelængderne 190 mm og
overholder Nationalbankens krav.

How to do? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af anonym000

Du mangler at skrive noget til den her opgave.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2012 af Visaen (Slettet)

190-135 = 55

55/135 = 0,407 = 40,7 %

 

Pengesedlen er derfor lige akkurat lovlig, fordi den nye pengeseddel er 140,7 % af den originale. :-)


Svar #3
15. februar 2012 af elskerstile (Slettet)

#2


190-135 = 55

55/135 = 0,407 = 40,7 %

 

Pengesedlen er derfor lige akkurat lovlig, fordi den nye pengeseddel er 140,7 % af den originale. :-)

Tusind tak for svaret, må lige høre - i din beregning får du det til 40,7 %, men hvor dan får du så lavet den om til 140? :-)


Skriv et svar til: Beregne procent (Større eller mindre end)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.