Matematik

Forskriften

14. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har den lille opgave, og aner ikke om jeg gøre det rigtigt...

" Find en forskrift for den lineære function f, når dens graf går gennem A og B, når :

A(4,4) og B (8,5) "


Det som jeg gøre:


Starter med at bestem a og b:

a = (5-4)/(8-4)= 0,25

b = 4 - (0,25 * 4) = 3

dermed forskriften

f(x) = 0,25x + 3

er det korrekt, hvis ikke hvad gøre jeg forkert..?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Det er korrekt.


Svar #2
14. februar 2012 af momix (Slettet)

Tak for din bekræftelse!


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Når du nogensinde er i tvivl om du har lavet en forskrift rigtigt, kan du kontrollere således;

f(x) = 0,25x + 3

f(4) = 0,25·4 + 3 = 4        dvs (4,4)

f(8) = 0,25·8 + 3 = 5        dvs (8,5)

Dvs, du har lavet det rigtigt.


Skriv et svar til: Forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.