Matematik

Midtnormal

14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Hej jeg er igang med en matematik opgave, som jeg har svært ved, jeg skal finde linjestykket AB's midtnormal.

Jeg fået af vide at der er linjestykke med endepunkterne A(4,1) og B(-2,-3).

Hvordan finder jeg midtnormalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Midtnormalen går gennem midtpunktet af liniestykket AB , og den står vinkelret på liniestykket AB.


Svar #2
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Jeg den har jeg fået til (1,-1),


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, du har fået til det?


Svar #4
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Undskyld, jeg har fået den til M=(1,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Mpunkt = 1/2 (x1 + x2 ; y1 + y2)


Svar #6
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Så M = 1/2(1;-1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2012 af mathon

 

                         y = -(3/2)·x + b      gennem (1,-1)            linjestykket AB har hældningskoefficient (2/3)

 


Svar #8
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Yesme: jeg har brugt den formel og jeg fik (1,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har fundet midtpunktet til M(1,-1) . Bestem så ligningen for linien gennem M , der har vektoren AB som normalvektor.


Svar #10
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Jeg har ikke haft om vektorer hvad er det?


Svar #11
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Så skal jeg sige y-y1 = a(x-x1)


Svar #12
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

Og jeg har fundet a


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2012 af mathon

          

                                     y - (-1) = -(3/2) ·(x - 1)


Svar #14
14. februar 2012 af bananman (Slettet)

hvorfor divider du 3/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. februar 2012 af mathon

efter henvendelse:

                                       (2/3) er hældningskoefficienten for AB

                                       -(3/2) er hældningskoefficienten for midtnormalen


Skriv et svar til: Midtnormal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.