Fysik

medicinsk fysik

14. februar 2012 af amarietkokasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Radiobølgerne, der bruges ved en MR-skanning, har en bølgelængde på ca 3m.

det kræver en fotonenergi på nogle eV at løsrive elektroner i organismen. en sådan ionisering er forbundet med en lille risiko for celleskader.

Har fotonerne i radiobølger tilstrækkelig energi til at ionisere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn energien af en foton med bølgelængden λ = 3m . Benyt E = h·f og λ·f = c .


Skriv et svar til: medicinsk fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.