Matematik

Overflade af kasse, kegle og cylinder

15. februar 2012 af mikeoestergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

vi står til opgave at finde det mindst mulig indvendige areal for en beholdtype af en kasse med kvadratisk bund, en kegle og en cylinder.

der bliver oplyst at den kan rumme 2 m3 , og at der ikke er noget låg på.

Er der nogle som har mulighed for at hjælpe, ville være en rigtig stor hjælp.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af DrNielsen

du ved at beholderen kan kumme 2 m^3:

2m^3 = Vkasse + Vkegle + Vcylinder.

Her isolerer du højden, da det variablen(for kassen og cylinderen)

Du sætter så arealsformlerne sammen på samme måde og indsætter det udtryk for h som du fandt.

Du skal nu differentiere funktionen, som vil give et 2. gradspolynomium. Du ved at når A' = 0, vil der være lokalt ekstrema. Find x for A' = 0. Funktionen vil jeg umiddelbart siger er 'sur' :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2012 af DrNielsen

Dette er pricippet bag optimering. Jeg kan ikke helt forestille mig formen, men den vil jeg tro du har styr på :)


Skriv et svar til: Overflade af kasse, kegle og cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.