Matematik

Differentialregning - funktion

15. februar 2012 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved
1/4x^4-2x^3+4x^2+3

a) Løs ligningen f'(x)=0

b) bestem montoniforholdene for f

Er der en der vil være sød at hjælpe mig? Kan ikke rigtig finde ud af hvordan man gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af YesMe (Slettet)

VENT ... Kan du måske heller ikke finde ud af at tage din matematik bog frem? @_@ .. Nå ja, se nu at komme igang!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2012 af Andreww (Slettet)

f(x) = (1/4)x4-2x3+4x2+3

Differentier den som du har lært at differentiere potenser   a*xa-1

 


Svar #3
15. februar 2012 af Mettexd (Slettet)

Jeg har prøvet, men vi har ikke gennemgået det i klassen, så det kunne være rart med lidt hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2012 af Andreww (Slettet)

f'(x) = 4*(1/4)*x3 ... .. osv.

Prøv det, - ellers må du spørge igen hvis det er helt håbløst for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2012 af Radamel (Slettet)

a)

Funktionen differentieres vha. grafregneren:

f mærke x = x3 - 6x2 + 8x

For at løse ligningen f mærke x = 0 benyttes solve og der fås

x= 0 eller x=2 eller x=4


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2012 af Andreww (Slettet)

#5

Det burde virkelig ikke være nødvendigt at bruge grafregneren! (Det tager jo længere tid at taste det ind på grafregneren, end at løse den i hånden!)


Svar #7
15. februar 2012 af Mettexd (Slettet)

En der kan hjælpe med b?:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Prøv at se dette link, og tryk på den video omhandlende monotoniforhold:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=efe0c749-68f5-4665-9f91-161729a62fb2&tabid=67

 

Og se svar #5

Indsæt værdier i f mærke under og over alle nulpunkter (der hvor x=0)

Så ser du hvor funktionen er aftagende, og hvor den er voksende.


Skriv et svar til: Differentialregning - funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.