Matematik

Differentialregning *HASTER*

16. februar 2012 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3- 1/x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-1,5 ,f(-1,5))


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af mathon

tangentligningen i (xo,yo)
er
                                        y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)
dvs
                                        y = f '(-1,5)·(x-(-1,5)) + f(-1,5)

 

    ...hvad mangler du at kende for at komme videre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2012 af Euroman28

tangenten er hastigheden.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
16. februar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#1


tak fandt ud af det. Hvad med denne?

 

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3x-ex

Grafen for f har en tangent t med hældningskoeffiecent -3

 

Bestem kordinatsættet til røringspunkt for t


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2012 af mathon

        du mangler
                                   
f '(-1,5)    og    f(-1,5)      som du jo kan beregne
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2012 af mathon

                                    

                                                                  f '(xo) = -3


Skriv et svar til: Differentialregning *HASTER*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.