Matematik

Ligning

16. februar 2012 af mosdeh (Slettet)


b) 7+4 (2x-1) = 3x – 5(x-6) ⇔

7 + 8x - 4 = 3x – 5x - 30 ⇔

7 + 8x = - 2x – 30 + 4 ⇔

8x = - 2x – 30 + 4 – 7 ⇔

8x + 2x = 34 – 7 ⇔

10x = 27 ⇔

x= 27 / 10 =  2,7

 

 

Er det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af YesMe (Slettet)

PERFEKT!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

... selv om alle mellemregningerne på højre side før linien

8x + 2x = 34 – 7

er forkerte.


Svar #3
16. februar 2012 af mosdeh (Slettet)

hvorfor er det forkert andersen11?  


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

I lininerne 2, 3 og 4 i #0 figurerer der på højre side et led -30 som retteligt skal være +30 . På mystisk vis er det hele korrekt i linie 5.


Svar #5
16. februar 2012 af mosdeh (Slettet)

men når man ganger ind i en parantes skifter fortegnet så ikke=?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man ganger hvert led i parentesen med faktoren udenfor:

-5(x-6) = -5x + (-5)·(-6) = -5x +30

Du har -5x -30 ; men 3 linier længere ned har de -30 pludselig ændret fortegn, så det hele kommer ud korrekt.


Svar #7
16. februar 2012 af mosdeh (Slettet)

Nu er jeg helt med.. Tusind tak for hjælpen.. 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.