Matematik

Hvordan løser jeg dette??

16. februar 2012 af Shalmen (Slettet)

Jeg har fået til opgave:

Angiv f¨(x0)) for følgende to funktioner:

f2(x) = x1/2 * (2x+7)

f3(x) = (3√x-1)(x^2-7)

 

Jeg har aldrig haft om det før og ved ikke hvordan jeg gør. Håber en af jer kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier hver af de to funktioner og sæt så x = x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2012 af SuneChr

# 0   Du har ikke lært differentialregning? Men får opgaver i denne disciplin?

Du vil så ikke kunne bruge et svar til ret meget, når/hvis du ikke forstår, hvad der er gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Måske skulle du se videoen om differentialregning på www.frividen.dk

De er rigtig gode til at forklare.


Svar #4
16. februar 2012 af Shalmen (Slettet)

Nej har jeg ikke da jeg har været syg under forløbet. Hvis du ikke vil hjælpe kan du jo bare lade være med at kommentere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

At være syg er da ingen undskyldning for ikke selv at sætte sig ind i det gennemgåede pensum. Du lærer jo ikke noget ved at få et færdigt resultat serveret på en tallerken.


Svar #6
16. februar 2012 af Shalmen (Slettet)

Syns jeg er lovlig undskyld når jeg har lagt på hospitalet de sidste 3 uger med operationer. Jeg bad ikke om det færdige resultat, jeg spørger hvordan jeg løser det.. en forklaring.. Men glem det, jeg spørger min lærer..


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dette forum er da ikke stedet at begynde at gennemgå hele teorien for differentiabilitet af funktioner eller at udlede regler for differentiation af funktioner. Det er noget, du skal arbejde igennem selv. Du kan ikke regne de opgaver, før du forstår teorien bag det hele. En kort forklaring til opgaverne fik du i #1.

Din lærer ser vel med forståelse på, at du har været fraværende?


Svar #8
16. februar 2012 af Shalmen (Slettet)

Nej det er iorden du. God aften til dig


Svar #9
17. februar 2012 af Shalmen (Slettet)

Nu er jeg kommet frem til dette: 

 

f(x)= x1/2 · (-2x + 7)

       f '(x) = 1/(2√(x))·(-2x + 7) + √(x)·(-2)

       f '(x) = (-2x + 7)/(2√(x))  -  2√(x)

       f '(x) = (-x + (7/2))/√(x) - 2√(x)

 

Så skal jeg høre hvilket tal det er jeg skal sætte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Funktionen så er åbenbart

f(x) = x1/2 · (-2x + 7)

hvilket ikke stemmer overens med udtrykket i #0.

Udtrykket for f'(x) kan reduceres lidt:

f'(x) = (-3x + (7/2)) / √x .

Du skal vel så sætte værdien for x0 ind. Kun du ved, hvad det er.


Svar #11
17. februar 2012 af Shalmen (Slettet)

Okay, super. Jeg har ikke fået oplyst hvad x0 er. Opgaven er formuleret som i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så skriv udtrykket for f'(x0) .


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg dette??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.