Matematik

Regneregel til kvadratrod

17. februar 2012 af SaraSusu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen! :)

Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg godt ved hvad kvadratrod er for noget, og at den lette måde, er at regne det ud på lommeregneren, hvis ikke man kan sine tabeller.

Men hvad hvis jeg skal finde kvadratrodet af et decimaltal? - uden lommeregner. En regnemåde, måske?

Altså, man kan jo godt prøve sig frem med fx √9,7 eller √11,5 men er der ikke en speciel regneregel man kan bruge, hvis ikke man har en lommeregner ved sin side eller bare ikke kan sine tabeller?

På forhånd, tusind tak!

/Sara


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2012 af SuneChr

Man kan benytte      √ 9,7 = √ (970 / 100)  =  √ 970 / √ 100  = ( √ 970 ) / 10


Svar #2
17. februar 2012 af SaraSusu (Slettet)

Okay ... det forstod jeg ikke rigtig. :|   Betyder det at jeg skal bruge kvadratrodet lige meget hvad?

PS! Det her er ikke til mig, men mine kusiner i Australien. Derfor er det også en god idé at jeg forstår det, så jeg kan forklare det til dem. ;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. februar 2012 af CHD89 (Slettet)

Jeg har vedhæftet en fil af hvad SECC mener. Skriv hvis du stadigvæk er i tvivl :)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
17. februar 2012 af SaraSusu (Slettet)

Ahhh okay :)  Det betyder jo, at man under alle omstændigheder skal bruge kvadratrodet, så kan man jo lige så godt sige √9,7 istedet for √ (970 / 100),  √ 970 / √ 100  eller  ( √ 970 ) / 10. For alle giver jo det samme svar.

Hmmm ...


Svar #5
17. februar 2012 af SaraSusu (Slettet)

Mange tak for hjælpen, begge to! :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2012 af CHD89 (Slettet)

ja det giver det samme resultat, men hvis du vil undgå at tage kvadratroden af et decimal tal, kan du benytte dem..

du kan ikke tage kvadratroden af noget uden at bruge kvadratrod :)

den jeg ville bruge hvis jeg absolut skulle regne det i hovedt vill være den sidste, den er nemmest :)


Svar #7
17. februar 2012 af SaraSusu (Slettet)

Jeg tænkte nu også mere på om man ikke lige ku' få den regnet ud i hovedet, du ved, en lærer-regel. Når man fx siger √9 så tænker jeg automatisk på 3 og √49 tænker jeg også på 7.   Men ... det var der ikke >.<, det betyder jo bare at de skal gøre det på den gammeldages måde ... eller er det nu også noget nyt?


Skriv et svar til: Regneregel til kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.