Matematik

Areal af trekant

18. februar 2012 af maleneakalunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude. 

Jeg har nogle problemer med en opgave, som burde være nem. 

Jeg skal udregne en trekants areal samt længden af højden på ha (a'et bør være forneden) på siden a. Trekanten er ikke retvinklet. 

Jeg har beregnet mig til disse informationer: A=102, B=26.39, C=51.60 og a=132, b=60, c=144.997

Håber I kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2012 af peter lind

Areal = ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel = ½*højde*grundlinje


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2012 af Euroman28

Formlen står i din formel-samling.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
18. februar 2012 af maleneakalunde (Slettet)

Og hvis det skulle skæres noget mere ud i pap? Er fuldstændig lost i mellemliggende vinkler samt produktet af hvilke sider? 

Jeg kender formlen for arealet ved en retvinklet trekant, men denne er jo ikke retvinklet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2012 af peter lind

Det er ligegyldig hvilken sider. Som #3 skriver slå op i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vinkelsummen i din trekant er ikke præcis 180º .


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. februar 2012 af solsorten1 (Slettet)

Der er 3 formler som kan udregne arealet:

 

A = ½ * a * b * sinC   jeg vil vise hvordan du bruge denne!

A = ½ * a * c * sinB

A = ½ * b * c * sinA

hvis du ikke før har haft om trigonometri og cos & sin, skal du starte med at tage lommeregneren og taste 51,60 grader, og trykke på en tast der hedder ''sin'' jeg får det til 0,78369, så skal du gange med siderne a(132) & b(60) og ½, tilsammen giver det et areal på = 3103.

Hvis du skal bruge de andre formler skal du være opmærksom på at du så skal bruge nogle af de andre sider og vinkler(men de opgivne).

 

Håber det var hjælp nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2012 af Euroman28

Hej Malene,

Du er jo en ung pige.

Den formel du søger er blot en omskrivning af den arealformel du kendte fra Folkeskolen.

Hvor arealet af en trekant er

Den omskriver du udfra hvad du ved om trigometri også har du din formel.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Din vinkel B skal være 26,4 grader

Din AB (=c) er forkert

SKAL du beregne arealet ud fra ha  eller må du bruge en nemmere måde - ?

;-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2012 af Euroman28

Hvis du indtegner en højde i din trekant ABC, så bliver din højde da h = a.

du ved fra fra de trigometriske grundsætninger at

.

Grundlinjen g i denne trekant bliver da siden b.

Derfor kan den gammel kendte arealformel på en af dens trigometriske grundformer 

De to andre formel i #6 udledes på en tilsvarende måde, og ja og husk vinkelsummen skal være 180 grader i din trekant.

 

 

 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du har (# 0) a = 132 og b = 60 samt vinkel C =  51,60 grader

Arealet bliver da ½ a b sinC

Regn selv ud


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede

;-)

Vedhæftet fil:ArealAfTrekant.PNG

Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.