Kemi

pH

19. februar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Beregn koncentrationen af acetat-ioner i en 10 mM eddikesyreopløsning (syrestyrkekonstanten Ka er 1,74 x 10-5).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af mathon

når 
         α er ioniseringsgraden                               

                                                                CH3COOH   +   H2O   --->   CH3COO-   +   H3O+
ligevægtskoncentrationer M:                      (1-α)·c                                   α·c              α·c          0<α<1

hvor af
                                                                 [CH3COO-]  ·  [H3O+]  / CH3COOH]  = Ka

    Ka skrives i det følgende som K

                                                                  (α·c)2 / ((1-α)·c) = K

                                                                  c·α2 + K·α - K = 0   og    0<α<1

                                                                  (0,01)·α2 + (1,74·10-5)·α - 1,74·10-5 = 0

                                                                   α = 0,12

                                                    [CH3COO-] = α·c = 0,12·(0,01 M) = 0,0012 M

 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.