Kemi

Forvirring ang. stofmængde

19. februar 2012 af SigneBuhl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. 
Jeg sidder midt i en kemi-aflevering, som jeg er kørt lidt fast i. Af den grund har jeg fundet lidt hjælp i form af en aflevering jeg fandt her på studieportalen - dog er jeg også lidt forvirret over den, og har et spørgsmål jeg håber nogle kan svare på:

Hvorfor hedder "de små m'er" mf og ma

(Her er opgaven) 
M(NaCl)=mf(NaCl)
m_f (NaCl)=ma (Na)+ma(Cl)
m_f (NaCl)=22,98u+35,453u
m_f (NaCl)=58,4428u=58,4428 g⁄mol

 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af ansigtet (Slettet)

nu kender jeg ikke opgaven men jeg ville gå ud fra at mf= masse af faststof (NaCl er vel fast)

ma : masse af aqua stof (stof i opløsning) 

 

ville være mit gæt


Skriv et svar til: Forvirring ang. stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.