Matematik

a/(Sin A)=b/(Sin B)=c/(Sin C)

19. februar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Jeg er ved at lave en opgave hvor jeg benytter formlen a/(Sin A) = b/(Sin B) = c/(Sin C), men jeg ved ikke hvordan jeg skal udregner opgave, da jeg får et mærkeligt tal. Det er opgave 1, b i det vedhæfted dokument. Det kunne være dejligt hvis nogen gad at hjælpe.

Vedhæftet fil: Mat 9 (1).pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. februar 2012 af nielsenHTX

BDH er en ret vinklet trekant så er der ingen grund til at bruge sinusrelationen
brug sinus i en retvinklet trekant


sinD=BH/2,69


Svar #2
19. februar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

okay tak, men jeg kender jo ikke BH


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. februar 2012 af nielsenHTX

#2 det er jo den du skal finde....

sinD=BH/2,69 ⇔BH=sin(D)*2,69


Svar #4
19. februar 2012 af solcalorcatalunya (Slettet)

Det var det jeg ikke forstod, men nu gør jeg mange tak. kan det passe det bliver 2,156


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2012 af m1212 (Slettet)

Hej jeg vil gerne hjælpe med at finde ud af det rigtige svar:

H = 90º

E = 45º

B = 45º Fordi BHE = ligesidet trekant

Da DB = 2,69 m, så er BE også 2,69 m

Nu har vi Vinkel E(45º) og BE(2,69) m

BH=modstående side (mod)

BE=hypotenusen (hyp) (2,69)

Den formel du skal bruge hedder   ?mod=hyp*sinv     =>    ?mod=hyp*sin45    =>    2,69*sin45= mod som giver

1,9 meter

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er desværre helt forkert. For det første mener du ligebenet, hvor du skriver ligesidet om trekant BHE. For det andet er det forkert, at trekant BHE er ligebenet, da vinklerne B og E ikke er lig med 45º .

a) Vinkel D (og dermed vinkel E) kan findes ved at benytte en cosinusrelation i trekant ADB, hvor alle tre sider er kendt, og man finder da

cos(D) = (2,692 + 0,302 - 2,502) / (2·2,69·0,30) = 0,666729 ⇒ D = 48,185º

b) Når vinkel D er bestemt, finder man så teltets højde BH som anført i #1 og #3:

BH = (2,69 m)·sin(D) = 2,00 m


Skriv et svar til: a/(Sin A)=b/(Sin B)=c/(Sin C)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.