Matematik

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan med ligningen

19. februar 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan med ligningen

2x+3y+6z-18 = 0.


Planens skæringspunkter med koordinatakserne kaldes A, B og C.


Angiv koordinatsættet til A, B og C, og beregn arealet af trekant ABC.

 

Hvordan laver man denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2012 af mathon

                         2x + 3y + 6z = 18

hvad ved du om koordinatformen for punkter på
f.eks.
              x-aksen?


Svar #2
19. februar 2012 af turok (Slettet)

dette er alt hvad der er oplyst


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2012 af mathon

hvad ved du - uden at det er skrevet i opgaveteksten - om koordinatformen for et vilkårligt punkt på
f.eks.
              x-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2012 af mathon

     et punkt på x-aksen
     har koordinatformen
                                                (x,0,0)   

     skæring med x-aksen
     kræver således
                                                2x + 3y + 6z = 18   og   y = z = 0
     hvoraf
                                                2x + 3·0 + 6·0 = 18

                                                x = 9
     dvs
                                                Sx = (9,0,0)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2012 af mathon

     et punkt på y-aksen
     har koordinatformen
                                                (0,y,0)   

     skæring med y-aksen
     kræver således
                                                2x + 3y + 6z = 18   og   x = z = 0
     hvoraf
                                                2
·0 + 3y + 6·0 = 18

                                                x = 6
     dvs
                                                Sy = (0,6,0)

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. februar 2012 af mathon

     et punkt på z-aksen
     har koordinatformen
                                                (0,0,z)   

     skæring med z-aksen
     kræver således
                                                2x + 3y + 6z = 18   og   x = z = 0
     hvoraf
                                                2
·0 + 3
·0 + 6z = 18

                                                z = 3
     dvs
                                                Sz = (0,0,3)

 


Svar #7
19. februar 2012 af turok (Slettet)

Forestår det stadig ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. februar 2012 af mathon

#5 rettelse af tastfejl

     et punkt på y-aksen
     har koordinatformen
                                                (0,y,0)   

     skæring med y-aksen
     kræver således
                                                2x + 3y + 6z = 18   og   x = z = 0
     hvoraf
                                                2
·0 + 3y + 6·0 = 18

                                                y = 6
     dvs
                                                Sy = (0,6,0)

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad er det, du ikke forstår helt? Hele opgaven er blevet regnet igennem for dig. På en koordinatakse er de to andre koordinater samtidig 0. For at finde planens skæringspunkter med hver af de tre koordinatakser, sætter man på skift to af de tre koordinater (x,y,z) til 0 og løser så af planens ligning, hvad den 3. koordinat er.


Brugbart svar (2)

Svar #10
20. februar 2012 af AskTheAfghan

For at bestemme planens skæringspunkter med hver af de tre koordinatakser, får du:

Sx(x ; 0 ; 0)        Sy(0 ; y ; 0)        Sz(0; 0; z)

Den første punkt, skal du isolere x (ubekendt) ved at sætte to andre koordinater (bekendte) ind i planens ligning. Det samme måde gør du det ved andre punkter. Det har mathon gjort det hele for dig.


Svar #11
22. februar 2012 af turok (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: I et koordinatsystem i rummet er givet en plan med ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.