Fysik

vinkelfrekvens og frekvens

20. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Hej jeg har til opgave at fortælle hvad for en betydning vinkelfrekvensen og frekvensen har for svingningerne. og det skal jeg gøre ved at opstille grafer hvor jeg så eksperimenterer med nogle værdier, men jeg ved ikke hvordan jeg skal opstille grafen, jeg har jo denne funktion for en harmonisk svingning, og der fremgår både frekvensen og vinkelfrekvensen ikke :S

f(t)=A*sin?((2*π)/T*t+φ)*e^(-u*t)

hjælp:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

jeg tror, du blander nogle udtryk sammen, den harmoniske svingning har formen y(t) = A*cos(ω0*t) + B*sin(ω0*t), hvor A, B og ω0 er konstanter. Når du har fastlagt dem, så er det blot at sætte forskellige værdier ind for t. Har du et godt tegneprogram, så kan det lave det for dig. De findes gratis på nettet. I dit udtryk, som du har skrevet, er der også kun én variabel, nemlig t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2012 af peter lind

ω =  2π/T = 2π*frekvens


Svar #3
20. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Mange tak ^^

 


Skriv et svar til: vinkelfrekvens og frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.