Matematik

Terningformet ladning brosten

20. februar 2012 af Senharib (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej kloge mennesker!

 

Kan ikke forstå/finde ud af følgende opgave:

En terningformet ladning brosten fylder 1,728 m3

Hvor mange brosten er der på hver led?

 

-håber i kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven fortæller sikkert, hvor stor en enkelt brosten er. Find sidelængden i den terningformede ladning, og divider det resultat med sidelængden af 1 brosten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2012 af SuneChr

En terningformet brosten har sidelængden  s cm

En terningformet ladning brosten har da        ( 3√ 1 728 000 ) / s        brosten på hver side.

Idet der gælder   1 m3 = 1 000 000  cm3


Svar #3
20. februar 2012 af Senharib (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig jeres svar, desværre.

Kunne i prøve, at sige det på en anden måde og uddyb det lidt?

MEN tak fordi i prøver!

 

Der står i min bog, at 1 m3 = 106 cm3

Jeg ved ikke om det kan bruges til noget omkring denne opgave?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find sidelængden i en terning, hvis rumfang er lig med 1,728 m3 = 1728 dm3 = 1728000 cm3 .

Man ved, at 1728 = 12·12·12 = 123 .

Dernæst bestemmer man, hvor mange brosten, man kan lægge langs den store ternings sidelængde, ved at dividere den store ternings sidelængde med sidelængden i een brosten.

Hvad er det, du ikke forstår her?


Svar #5
20. februar 2012 af Senharib (Slettet)

Tak skal du' ha for hjælpen! :-)

Jeg har det meget svært ved matematik, så rolig nu.


Skriv et svar til: Terningformet ladning brosten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.