Matematik

Bestem f´(x) og g´(x)

20. februar 2012 af videnviden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... jeg håber der er en/nogen som kan hjælpe mig, for jeg har virkelig prøvet og forstår ikke hvad jeg skal gøre.

funktionerne f og g er givet ved;

f(x) = x^4 + 3x^2-5x  og g(x)= ln(x) + 7.

 

Min opg. går så ud på at jeg skal bestemme f´(x) og g´(x) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal differentiere de to forelagte funktioner. Benyt de velkendte formler for differentiation af funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2012 af nielsenHTX

brug

(a*xn)'=n*axn-1  a er en konstant

 og (ln(x))'=1/x


Svar #3
20. februar 2012 af videnviden (Slettet)

Mange tak  for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Bestem f´(x) og g´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.