Matematik

værdi c

21. februar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har lige brug for noget hjælp. skal bare lige vide om den måde jeg har tænkt mig at regne det ud på er rigtig gjort.

og hvis det ikke er den rigtige måde i gerne skrive det:

 

Men opgaven hedder:

En andengradspolynomium f har følgende forskrift:

f(x)=x2-6x+c

bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod.

og det jeg har tænkt mig at gøre at er sætte den lig med 0 altså:

 

x2-6x+c=0 og så isolere c og så får jeg hvad c er..

 

er det rigtigt???


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2012 af whereab (Slettet)

Benyt at et andengradspolynomium har én reel rod når diskriminanten er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis der skal være netop en løsning, skal diskriminanden d være 0

d=b2-4ac=0            indsæt a og b og isoler c


Skriv et svar til: værdi c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.