Kemi

stofmængde af ethanol

21. februar 2012 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal løse denne opgave:

bestem ud fra opg 5 og den udførte fortynding af destilatet, hvor stor stofmængden af ethanol er i 10,0 mL vin. 

resultatet af opg 5 blev 0,0003 mol.

Hvordan skal jeg løse opgaven?

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af 0790 (Slettet)

Omhandlende koncentration måle mol/L - hvilket jeg regner med er underforstået i opgave 5?

Og da 1 L = 1000 mL

Derfor må løsningen være 0,0003 mol / 100 = 0.000003 mol i de 10 mL vin.

:)


Svar #2
21. februar 2012 af frøkendingo (Slettet)

hmm... forstår ikke rigtig den første sætning :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2012 af placebo321 (Slettet)

Formuler opgaven, så den bliver forståelig


Svar #4
21. februar 2012 af frøkendingo (Slettet)

opg 6: bestem ud fra opgave 5 og den udførte fortynding af destillatet, hvor stor stofmængden af ethanol er i 10,0 mL vin.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2012 af 0790 (Slettet)

Den normale måleenhed er mol/L. Har du brugt den enhed i opgave 5?


Svar #6
21. februar 2012 af frøkendingo (Slettet)

opgave 5 ser sådan ud: 

Bestem stofmængden af ethanol i de 5,0 mL af den fortyndede ethanolprøve:

forholdet mellem ethanol og dichromationerne er 3:2. Derfor kommer beregningen til at se sådan ud:3/2 ganget med 0,0002 mol = 0,0003 mol. 


Svar #7
22. februar 2012 af frøkendingo (Slettet)

ingen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: stofmængde af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.