Matematik

Hjælp til matematik (Renter)

22. februar 2012 af Astx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg håber i kan hjælpe mig, jeg er kørt lidt fast i en opgave :)

"En person indsætter på en konto 400 kr om måneden i 10 år, og renten er i hele perioden 0,45% pr måned.
Hvor mange penge står der på kontoen, når netop den sidste indbetaling er foretaget? Hvor mange renter er der i alt udskrevet?"

Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen kn = k0 x (1+r)^n.
Jeg har prøvet, men jeg gør et eller andet galt, for jeg kan ikke komme frem til det rigtige resultat...


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af peter lind

Det er den rigtige formel du har fat i K0 = 400, r = 0,045, n = 120


Svar #2
22. februar 2012 af Astx (Slettet)

Okay tak, så langt så godt :)
Men hvorfor n = 120?
1 år = 4 terminer > 10 år = 40 terminer (n=40)

- Kan det være det jeg gør galt? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af nielsenHTX

1år=12 måneder =12 terminer pr år
10år =120 måneder =120 terminer


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2012 af peter lind

I #0 skriver du at det er pr. måned, hvilket på 10 år giver 10*12 = 120 måneder. Hvis du har skrevet galt i #0 og det skulle være terminer vil n=40 være rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Giver den ikke

400*(1+0,045)^120=78707,27kr?


Svar #6
22. februar 2012 af Astx (Slettet)

Nååårh, på dén måde. Nu fes den ind :)
Tak for hjælpen.


Svar #7
22. februar 2012 af Astx (Slettet)

#5


Giver den ikke

400*(1+0,045)^120=78707,27kr?

 

- Facitlisten siger 63460,39 kr. / 15460,39 kr.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Astx

Hvad får du det til?


Svar #9
22. februar 2012 af Astx (Slettet)

Jeg får det også til 78707,27 kr. :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2012 af mathon

 

                   A120 = 400/(0,0045)·(1,0045120  - 1) = 63.460,39


                   Renter = 63.460,39 - 120·400 = 15.460,39


Svar #11
22. februar 2012 af Astx (Slettet)

#10


 

                   A120 = 400/(0,0045)·(1,0045120  - 1) = 63.460,39


                   Renter = 63.460,39 - 120·400 = 15.460,39

 

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Hjælp til matematik (Renter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.