Matematik

hjælp haster skal afleveres

22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

Hej 

 

jeg ved ikke om jeg gøre det rigtigt. 

 

ln (6x) + 8 * ln (x) = ln7 

ln(6x*x) +8 = ln 7 

8 * ln (6x^2) = ln 7 

8 ln (6^2) = ln 7 

8 ln (6x^2) / 8 = ln7 / 8 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af peter lind

Det er forkert. Brug hellere ln(6x) = ln(6) + ln(x) sæt y = ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

ln (6x) + 8 * ln (x) = ln7

ln(6x*x^8) = ln(7)

6x*x^8 = 7

6*x^9 = 7

x^9 = 7/6

x = (7/6)^1/9

 


Skriv et svar til: hjælp haster skal afleveres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.