Kemi

koncentrationberegninger

22. februar 2012 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

find den formelle og dernæst de aktuelle koncentrationer af stoffer og ioner i følgende opløsninger

 

5,00 g, bly(II)acetat trihydrat, Pb(CH3COO),3 H2O  opløses  i demineraliseret vand og  der fortyndes op til 250 mL

 

  10 g, natriumhydrogensulfit, NaHSO3 sættes til vin og der fremkommer et samlet volumen på 2,0 L

 hjælp :(

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2012 af MAKEFy (Slettet)

Den første:

m = 5,00g

M = 379,33 g/mol

 

n = m/M = 5,00g / 379,33 g/mol = 0,01318mol

 

V= 250mL = 0,25L

 

c = n/V = 0,01318mol / 0,25L = 0,05272M

 

Den sidste kan du nok selv beregne nu

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2012 af MAKEFy (Slettet)

Herefter kan du så hurtigt se/beregne de aktuelle koncentrationer


Skriv et svar til: koncentrationberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.