Matematik

Bestemmelse af forskrift (eksponentiel)

22. februar 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt lost omkring et spørgsmål.

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (10,12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på 5%.

Bestem forskriften for funktionen..

Håber i kan hjælpe!!

På forhånd tak :o)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionens forskrift har formen

f(x) = b·(1 + 0,05)x = b·1,05x

Bestem nu b, så at   f(10) = 12 .


Svar #2
22. februar 2012 af 384106 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift (eksponentiel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.