Matematik

funktion f

24. februar 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet hedder:

en funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+e^x+1
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (0,f(0))

Håber nogen kan hjælpe

er det noget i retning af f(x) = 3x^2 + e^x 

Osv .. ved ikke helt om e^x eller om der automatisk står 1 ved siden af x

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 0 , så man skal differentiere funktionen f(x) og så beregne f(0) og f '(0) og indsætte i tangentligningen.

Funktionen er f(x) = x3 + ex + 1, og du har differentieret f(x) korrekt.


Skriv et svar til: funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.