Matematik

hjælp til en ligning!

24. februar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, jeg har meget svært ved lignigner.

er der en der vil løse den her ligning for mig, og forklare hvad han/hun har gjort?

 

Løs ligning 30=5*1,29x

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2012 af nielsenHTX

30=5*1,29x  

6=1,29x   ⇔   tager log på begge sider

log(6)=x*log(1,29) ⇔

x=log(6)/log(1,29)


Svar #2
26. februar 2012 af baaby (Slettet)

forstår det ikk, hvad giver den så? er ik god til at satte det ind på lommeregner.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2012 af nielsenHTX

#2

...

x=log(6)/log(1,29)≈7,036


Skriv et svar til: hjælp til en ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.