Fysik

Lyd

24. februar 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen sidder med et par fysik opgaver, som jeg ikke helt forstår hvordan jeg regner ud. håber der er en der gidder at hjælpe lidt. :)

På en svingende streng er frekvenserne for den 3. og 4. partialtone f3 = 396 Hz og f4 = 528 Hz. Hvad er frekvensen af den 1. partialtone.

Der er målt følgende resonansfrekvenser for et rør: 80 Hz, 160 Hz, 240 Hz, 320 Hz og 400 Hz. Er det et åbent eller et halvåbent rør?

For et andet rør er nogle af resonansfrekvenserne målt til 180 Hz, 270 Hz og 360 Hz. Argumenter for, at dette er et åbent rør. Hvad er dette rørs grundfrekvens?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2012 af mathon

På en svingende streng er frekvenserne for den n. overtone

                                                         fn = (n+1)·fo

                                                         f3 = (3+1)·fo = 396 Hz

                                                                4·fo = 396 Hz

                                                                fo = 99 Hz
 

                                                                f1 = 2·(99 Hz) = 198 Hz

                                               

 

                                             


Svar #2
25. februar 2012 af o0MBA0o (Slettet)

okay mange tak hvad med den anden :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2012 af mathon

i et åbent rør
                                   gælder
                                                         fn = (n+1)·fo

i et halvåbent rør
                                   gælder
                                                         fn = (2n+1)·fo


Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.