Matematik

Visning af at for hele tal, n, gælder:

25. februar 2012 af zquu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! :-)

(-2)^n + (-2)^(n+1) + (-2)^(n+2) = x * (-2)^n

⇔ (-2)^n + (-2*(-2)^n) + (-2*-2*(-2)^n) = x * (-2)^n

Mit spørgsmål lyder om jeg skal gange tallene sammen eller lægge dem sammen?

Således at det giver:

⇔ -12(-2)^n = x * (-2)^n ⇔ -12 = x

Eller om det giver:

⇔ -6(-2)^n = x * (-2)^n ⇔ -6 = x

 

Håber I forstår hvad jeg mener :-)

- beck2806


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af peter lind

Du skal sætte (-2)n ud foran en parentes- Det giver (1 +(-2) + (-2)(-2) )(-2)n


Svar #2
26. februar 2012 af zquu (Slettet)

Vi fik at vide at det var sådan der vi skulle gøre.. 
Men okey, hvad vil du så have mig til at gøre efterfølgende? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2012 af peter lind

 indholdet i parentesen altså beregn 1 +(-2) + (-2)(-2)


Skriv et svar til: Visning af at for hele tal, n, gælder:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.