Matematik

Finde a & b i f(x)=b*a^x

25. februar 2012 af steinumstein (Slettet)

Hey!

Jeg har denne opgave, som jeg ikke fatter en fis af..

 

Om funktionen f(x)=b*a^x oplyses, at (0)=7, og at funktionsværdien f(x) tredobles, når x øges med (delta)x=9. Bestem tallene a og b

 

Jeg har ingen idé om hvordan pokker jeg løser denne opgave, håber at der er nogen der kan hjælpe mig.

på forhånd tak 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af mathon

se


Svar #2
25. februar 2012 af steinumstein (Slettet)

såe.. hvilke tal skal sættes ind hvor?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af nielsenHTX

#2

f(0)=7=b

når der læses noget med tredobles og eksponentiel bør der tænkes noget med a=3 hvor hurtigt tredobles den? efter 9 x så f(x)=7*3(x/9)  

eller med #1

punkterne er (0,7) og (9,3*b)=(9,21)

så a= (21*(1/7))^(1/(9-1))   så f(x)=7*(3^(1/9))^x

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2012 af mathon

 

                                                   y2/y1 = aΔx

                                                  3y1 / y1 = a9

                                                  3 = a9

                                                  a = 31/9


Skriv et svar til: Finde a & b i f(x)=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.