Matematik

Minus blandede tal

25. februar 2012 af Sara07lar (Slettet)

Her er opgaven:

FX 1:

8 3/5 - 4 1/2=

43/5 - 9/2= Der omskrives til uægte brøk.

86/10 - 45/10= Der findes en fællesnævner og substraheres.

41/10 = 4 1/10

 

Denne opgave forstod jeg godt.

 

Fx 2:

5 5/9 - 5/6= ?

Skal jeg så bare lade 5/6 være, og kun lave 5 5/9 om til uægte brøk? Jeg kan jo ikke omskrive 5/6 til uægte brøk.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

5 5/9 - 5/6 = 50/9 - 5/6 = 100/18 _ 15/18 = 85/18 =

3 13/18

;-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

85/18 = 4 13/18


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Helt nøjagtigt - ja . . .  ;-)


Svar #5
26. februar 2012 af Sara07lar (Slettet)

Tak for svar;)


Skriv et svar til: Minus blandede tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.