Fysik

Fysik spørgsmål

26. februar 2012 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Håber at nogen kan hjælpe med nedenstående spørgsmål?

 

Et GM-rør registrerer 25000 tællinger på 5 minutter i en afstand af 1 meter fra en radioaktiv kilde. Ca. hvor mange tællinger ville det registrere i samme tidsrum, hvis man flyttede det 5 meter væk fra kilden?

 

14. En stemmegaffel med frekvens 2000 Hz slås an og holdes over den åbne ende af et 0,5 m langt rør med variabel vandstand. Hvor mange resonanser vil man kunne finde hvis man varierer vandstanden fra 0 til 0,5 fra røres åbne ende? Tegn en figur. (lydens hastighed er 340 m/s.)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

afstandskvadratloven
                                               (1/52) · (25000 tællinger) på 5 minutter =

                                               1000 tællinger på 5 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2012 af mathon

14.
                        du har
                                           
λ = v/f = (340 m/s) / (2000 Hz) = 0,17 m           

   resonans kræver,
   at afstanden mellem to naboknudepunkter
   er
                 (1/2)λ

 


Svar #3
26. februar 2012 af sofiemusen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!! 

du har skrevet opgaven udregnes: (1/52) · (25000 tællinger) på 5 minutter =

jeg går ud fra at 1 er den ene meter man starter med. 

men 5^2 er jeg i tvivl om hvordan du får ? 

er det tiden*den nye afstand? 

håber du kan hjælpe

 


Skriv et svar til: Fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.