Matematik

f o g og g o f

26. februar 2012 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

bestem forskrifter for f o g og g o f, når f(x) = √x-2 og g(x)= x^2 + 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

                  f(x) = √(x-2)            g(x) = x2+1

                  fºg(x) = f(g(x)) = f(x2+1) = √(x2+1-2) = √(x2-1)


                  gºf(x) = g(f(x)) = g(√(x-2)) = (√(x-2))2+1 = x-2+1 = x-1


Skriv et svar til: f o g og g o f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.