Fysik

Fysik A: Proxima centauri

26. februar 2012 af emhn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg sidder med en opgave der omhandler stjernen proxima centauri. 

I den første opgave har jeg beregnet ved hvilken bølgelængde intensitetsfordelingen som funktion af bølgelængden sit maksimum. Det har jeg fået til 1,086*10^-6. 

Herefter skal jeg beregne radiusen. Jeg ved at stjernen udstråler med en effekt på 4,41*10^22 w.

Til slut skal jeg beregne hvor mange år den er om at foretage et omløb om dobbeltstjernen. Dobbeltstjernen har en masse på 4,01*10^30 kg, og afstanden er 0,18 lysår.

Håber virkelig at I kan være til en god hjælp :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

il slut skal jeg beregne hvor mange år den er om at foretage et omløb om dobbeltstjernen. Dobbeltstjernen har en masse på 4,01*10^30 kg, og afstanden er 0,18 lysår.

                                                          centripetalkraften er lig med tyngdekraften

                                                               m·ω2·R            =              G·m·M/R2      

                                                               ω2·R                 =              G·M/R2     

                                                               ω2                     =              G·M/R3   

                                                               ω                       =              √(G·M/R3)

                                                               2π/T                 =              √(G·M/R3)

                                                               T                       =              2π/√(G·M/R3)

                                     


Skriv et svar til: Fysik A: Proxima centauri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.