Matematik

Middeltal

26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

Lige et lille hurtigt spørgsmål, som jeg håber der er en som kan hjælpe mig med.

Jeg skal beregne middeltallet af værdierne:

52  69  70  20  47  71  48  27  27  62  15  48  23  52  49  39  36.

 

Normalt plejer jeg at have nogle værdier øverst som jeg skal gange mine opgivne værdier med, men det har jeg ikke i dette tilfælde.

er der en som kan hjælpe mig med at opfriske hvordan det er jeg gør dette?

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af nielsenHTX

læg alle værdierne sammen og divider med det samlede antal


Svar #2
26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

så får jeg det bare til at give 2,519 og det synes jeg lyder lidt underligt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2012 af nielsenHTX

#2 det er også forkert, det SKAL ligge mellem 15 og 71....

(52+69+70+20+47+71+48+27+27+62+15+48+23+52+49+39+36)/17=755/17≈44.4

 


Svar #4
26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

okay :-)

Men mit næste spørgsmål lyder at jeg skal bestemme kvartilsættet til dette.

Hvordan gør jeg det, hvis jeg regner det du på denne måde? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2012 af nielsenHTX

#4 sæt tallene op i stigende rækkefølge

25% kvartilen er så tal 17/4=4,25 så tal nr. 5 osv.


Svar #6
26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

kan du måske forklare det på en anden måde, for forstår det ikke rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2012 af nielsenHTX

#6

det mindste tal først, så det næst mindste tal osv....

15     
20
23
27
27                <-  tal nr. 5
36
39
47
48
48
49
52
52
62
69
70
71

" 25% kvartilen er så tal 17/4=4,25 så tal nr. 5 osv."  så 25% kvartilen er 27


Svar #8
26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

er 49, altså tal nummer 11, så lige med 50%? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. februar 2012 af nielsenHTX

#8 hvordan har du fået 17/2 rundet op til at give 11?


Svar #10
26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

nej, altså jeg har fået 17/11 til at give 1,54?


Svar #11
26. februar 2012 af kennethmadsen (Slettet)

nåååår, ja.

er 17/2 = 8,5 = 50%? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. februar 2012 af nielsenHTX

#10 hvad har 17/11 med 50% kvartilen at gøre...?

#11 ja skal så rundes op


Skriv et svar til: Middeltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.