Matematik

Mat b niveau / Integral om stamfunktion

26. februar 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder:

 

- Bestem den stamfunktion til funktionen f(x ) =   1/x  + 2x  ,     x > 0

 Hvis grafen går gennem punktet  P ( 1,7 )

 

Og jeg har prøvet at regne den ud,

først integrere jeg :

f(x) dx = ln (x) + x^2  + k

F(1) =    ln (1) + 1^2   + K  = 7

nu skal JEG isolere k, men hvordan gøre man det? Det eneste jeg ved, at der står i mit facit at k skal give 6, ?

Det vil være et stort hjælp hvis der var en der ville hjælpe mig?

 

Mvh Mehtap

 

                                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af YesMe (Slettet)

ln (1) + 12   + K  = 7

K = 7 - (ln (1) + 12)


Svar #2
26. februar 2012 af mehtapcik (Slettet)

ok tusind tak


Skriv et svar til: Mat b niveau / Integral om stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.