Matematik

Tre variabler: x,y og z

26. februar 2012 af CeciliaBech (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder således:

Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,

x og y er omvendt proportionale, og

y er 10, når x er 1/2

Udtryk z ved x


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk oplysningerne i opgaven som formler:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3:    z = 3·y

x og y er omvendt proportionale, og y er 10, når x er 1/2 :

       x = a / y ,

     (1/2) = a / 10 ⇒ a = 5 , så

     x = 5 / y

Udtryk nu z ved x .


Skriv et svar til: Tre variabler: x,y og z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.