Kemi

SSO Kemi

02. august 2005 af Micc_86 (Slettet)
Så er der ikke så forfærdelig længe til, før det er tid til at vælge, hvad man gerne vil med sin SSO. Jeg har selv overvejet at skrive SSO i kemi, og derfor vil jeg lige høre, om der er nogle herinde, som fx. kunne fortælle, hvad de valgte (vil vælge) at skrive om, da de skulle skrive SSO i kemi :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2005 af frodo (Slettet)

Kemi er et godt fag at skrive i uden at vide hvad du ellers har af muligheder. Du får muligheden for at være ret selvstændig, og ikke bare skrive af efter en bog, som det i fx matematik hurtigt kan gå hen og blive.

Jeg skrev om enzymkinetik, som egentlig er et udemærket emne, dog er det svært virkelig at komme op og brilliere. Så hvis jeg skulle vælge igen, ville det nok blive en eller anden form for syntese. Organisk eller uorganisk.

Den organiske syntese burde man have ret god erfaring med fra den daglige undervisning, og har uddyber man sådan set blot det, man lærer i skolen.

Den uorgansike syntese er måske en smule bedre, fordi man ikke har særlig meget uorganisk i gymnasiet, og derved lettere kan vise at man kan noget, som det ikke var forventeligt.

held og lykke med valget.

Svar #2
02. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

Egentlig kan jeg vælge at skrive SSO i dansk, historie, kemi og matematik. De to først nævnte fag har jeg jo prøvet at skrive en større skriftlig opgave i, men det fandt jeg godt nok ikke interessant!! :/

Kemi er derimod mere mig, og jeg overvejer også, om dette er noget, som jeg skal læse videre med. Så der vil jo være en go' prøve at skrive SSO i kemi, hvis fremtidsvalget ender på dette...

Men ellers tak for ordene frodo :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. august 2005 af frodo (Slettet)

det lyder fornuftigt! Det er en god uddannelse ;)

Der er lidt inspiration at hente på emu, hvor der er forslag til emner, og mener også der ligger en oversigt over emner det foregående år.

Hvis du vil være meget banebrydende, kunne du tage noget teoretisk kemi. Noget med kvantemekanik, eller beregninger på bindinger osv.
Men det er svært!

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. august 2005 af frodo (Slettet)

her er et link.

http://www.emu.dk/gym/fag/ke/inspiration/sso/index.html

et godt råd vil også være at læse om emnet du overvejer. For at du har noget konkret at holde dig til

Svar #5
04. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

Igen tak for linket frodo :)

Jeg læser dem lige ordentligt igennem, og så tager jeg en snakke med min lærer omkring et evt. emne til SSO her, når skolen starter igen.

Hvis jeg ikke tager helt fejl, så ligger der vist ikke en opgaveformulering m.h.t teoretisk kemi inde på emu.dk. Dette er vel tegn på, at det emne område er svært, som du skriver - så hmm - tror vist ikke helt, at jeg skal bedrive mig ud i de kanter :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2005 af frodo (Slettet)

nej det er heller ikke et af de gængse emner, men der findes dog eksempler på nogen der har gjort det. Det kræver dog, at man har pænt styr på sine ting.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. august 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

En af mine klassekammerater skrev om emnet: "øl". ;) - Den praktiske del var for eleven (og læreren) mest underholdende.

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. august 2005 af frodo (Slettet)

hmm.. hvad blev der givet for opgaven? Det lyder umiddelbart ikke vildt seriøst.

Dog kan emnet "øl" godt give en GOD opgave, såfremt det behandles på et godt og højt niveau! Det kan let lade sig gøre, fordi emnet er så bredt

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. august 2005 af Dunnar (Slettet)

en fra mit kemihold scorede et tital i sin SSO i kemi, hvor emnet netop var øl. Han bryggede selv og målte på CO2 udslip oma

Svar #10
06. august 2005 af Micc_86 (Slettet)

#7 tak for forslaget om emnet "øl". :) Men vil nu give Frodo ret i, at det ikke lød vildt seriøst i og med, at du havde udtryk dig på den måde, som du nu gjorde... hehe. :P

Svar #11
15. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Argh, nu har jeg haft lang tid til at tænke over SSO, men jeg er egentlig ikke kommet nogle veje; Jeg er totalt blank! :s

Jeg læste så herinde på SP, at én anden havde skrevet en opgave om følgende:

"Gigtmidlet glucosamin, der har været meget debat om. Det, som folk købte i dyrehandlere (mod slidgigt hos heste) eller tog til sverige for at købe, fordi det først er blevet lovligt til mennesker i DK for et års tid siden. Jeg laver en kvantitativ og en kvalitativ analyse, for at finde ud af, om der er det i, der står på glasset - det har så vist sig, at det er der ikke i alle pillerne."

I og med at jeg godt kan huske dette med gigtmidlet, så tænkte jeg, at det måske kunne være interessant at vælge noget ligende - altså om noget, som også er oppe til debat i dag. Men spørgsmål er så hvad?

Lige pt kan jeg ikke komme i tanke om noget, så IGEN har I evt. forslag? :)

Svar #12
16. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Opfrisker lige min tråd, og håber på det bedste. Kan vel også forestille mig, at der er andre folk, som måske mangler ideer til deres SSO i kemi :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. september 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

#8 - 8.

Jeg kender en anden som skrev om "kaos" (fysik: hvor du anvender diverse diff. ligninger til løsning af kinematikken bag forsøg), arbejdet udført på under én dag samlet. Vurderingen: 11.

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2005 af frodo (Slettet)

du kunne lave noget miljøkemisk. Jeg tænker her på kemikalieudslippet ved harborøre tange?

Svar #15
17. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

#14 Jeg ved ikke lige så meget om det med kemikalieudslippet ved haborøre tange, men jeg vil da kigge på det. :)

Jeg skal snakke med min lærer her på mandag, og derfor er jeg fortsat modtagelig til flere forslag. Så kan jeg snakke med hende om, hvad der vil være fornuftig at ligge vægt på indefor de forskellige forslag.

Det skal selvfølgelig sige, at jeg selv tænker over forslag til SSO, men jeg synes egentlig det er svært, da der ikke rigtigt er noget præcist, som jeg gerne vil arbejde med.

Skriv et svar til: SSO Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.