Kemi
kemi - øhmm
02. august 2005 af
niqo (Slettet)
Hej
Jeg skal til at have kemi på A og har derfor lånt nogle bøger fra bib om kemi.
Så er der en side med analysemetoder hvor de oversætter tegn til dansk.
Et skråt af siges at være "absorbans"???
Ku ikk finde det i ordbogen??
så er der " molar absorptionskoefficient"??
Dem vil jeg gerne lige have en mere avanceret forklaring på hvis nogle gider at forklar dem til mig..
Så er der en formel der siger :
Efoton = h * f = h * c/ bølgelængde ?
hvad er Efoton, spørger kun fordi jeg er nysgerrig.. :)
Jeg skal til at have kemi på A og har derfor lånt nogle bøger fra bib om kemi.
Så er der en side med analysemetoder hvor de oversætter tegn til dansk.
Et skråt af siges at være "absorbans"???
Ku ikk finde det i ordbogen??
så er der " molar absorptionskoefficient"??
Dem vil jeg gerne lige have en mere avanceret forklaring på hvis nogle gider at forklar dem til mig..
Så er der en formel der siger :
Efoton = h * f = h * c/ bølgelængde ?
hvad er Efoton, spørger kun fordi jeg er nysgerrig.. :)
Svar #1
02. august 2005 af frodo (Slettet)
absorbans, fotonenergi og molar absorbtionskoefficient /ekstinktionskoefficient hører alle til spektofotometri også kaldet UV/VIS-spektroskopi.
det er sådan at lys består af elektromagnetiske bølger. En foton er et lyskvant - en energimængde.
og energien kan man så bestemme ved den formel, hvor
h=plancks konstant
f=frekvens = c/bølgelængde
c= lysets hastighed i vakuum
bølgelængde= længden fra "top til top"
så kan der ske det, at molekyler kan optage lys med ganske bestemte fotonenergier. Det fører til absorbansen, som er defineret som titalslogaritmen til forholdet imellem intensiteten af det lys der kommer ind, og intensiteten af det lys der kommer ud.
absorbere betyder kort sagt "at optage", og absorbansen er et mål for lysoptaget.
absorbansen er propotional med koncentrationen af det stof man måler på, og den molare absorptionskoefficient er det tal man skal gange koncentrationen med for at få absorbansen. afbilder man absorbansen som funktion af koncentrationen, fås en ret linie med absorptionskoefficienten som hældningskoefficient.
det er sådan at lys består af elektromagnetiske bølger. En foton er et lyskvant - en energimængde.
og energien kan man så bestemme ved den formel, hvor
h=plancks konstant
f=frekvens = c/bølgelængde
c= lysets hastighed i vakuum
bølgelængde= længden fra "top til top"
så kan der ske det, at molekyler kan optage lys med ganske bestemte fotonenergier. Det fører til absorbansen, som er defineret som titalslogaritmen til forholdet imellem intensiteten af det lys der kommer ind, og intensiteten af det lys der kommer ud.
absorbere betyder kort sagt "at optage", og absorbansen er et mål for lysoptaget.
absorbansen er propotional med koncentrationen af det stof man måler på, og den molare absorptionskoefficient er det tal man skal gange koncentrationen med for at få absorbansen. afbilder man absorbansen som funktion af koncentrationen, fås en ret linie med absorptionskoefficienten som hældningskoefficient.
Svar #2
02. august 2005 af frodo (Slettet)
kan anbefale dig at få et kemisk leksikon af en eller anden art.
Det på dansk, som jeg selv benytter hedder "håndbog i kemiske fagtermer"
Det på dansk, som jeg selv benytter hedder "håndbog i kemiske fagtermer"
Svar #3
03. august 2005 af julemus (Slettet)
Jeg skrev om LNA, og var 3 dage på Odense uni(kommer fra Sønderjylland) valgte Odense Uni. da det var her man arbejdede med stoffet.
I min opgave lagde jeg vægt på de kemiske processer der sker ved fremstillingen, hvordan det virker i kroppen og lidt perspektiverende, hvordan chancen var for at det virkede og hvad der var særlig ved denne ”metode”. Det vare meget biokemi, men det var SPÆNDENDE :-)
Min veninde der også skrev i kemi, fandt et stof, arg husker ikke lige navnet, men en nervemedicin som hun skrev om(de kemiske aspekter af stoffet) og var på farmaceutisk uni. i Kbh. for, at lave de kemiske forsøg bag fremstillingen.
Den sidste jeg kender til der skrev i kemi, skrev om koffein, han brugte et universitets eksperiment fra 1. semester som kunne udføres på gymnasiet og hyggede sig hjemme på vores gymnasium.
Jeg må sige, at det var træls at vi var nød til at bruge 3 dage af vores "skriveuge" til at rejse hjemmefra, eller generel at lave eksperimenter, i forhold til biologi hvor de må lave eksperimenterne uden for selve "skriveugen", men jeg har haft det pisse fedt og det var en kanon oplevelse. Jeg var del af et forskermiljøet på Odense uni, da jeg var den eneste gymnasieelev der valgte at tage til Odense, og det var SÅ FEDT! det har også ført til at jeg vælger at læse med lægemidler i centrum nu, efter gym.
Hvis du vil yde et stykke arbejde er kemi virkelig fedt, i forhold til mange af klassekammeraterne virkede det bare til at vores opgaver var indenfor stører områder. Det kan også skyldes vores lærer, det kan jeg ikke lige definere.
Held og lykke med emnesøgningen, find noget du kan holde ud at fordybe dig i!
Skriv hvis du vil høre mere, du kan få fat på mig ved at skrive til: [email protected]
Ps. havde travlt, derfor nok en del stavefejl.
I min opgave lagde jeg vægt på de kemiske processer der sker ved fremstillingen, hvordan det virker i kroppen og lidt perspektiverende, hvordan chancen var for at det virkede og hvad der var særlig ved denne ”metode”. Det vare meget biokemi, men det var SPÆNDENDE :-)
Min veninde der også skrev i kemi, fandt et stof, arg husker ikke lige navnet, men en nervemedicin som hun skrev om(de kemiske aspekter af stoffet) og var på farmaceutisk uni. i Kbh. for, at lave de kemiske forsøg bag fremstillingen.
Den sidste jeg kender til der skrev i kemi, skrev om koffein, han brugte et universitets eksperiment fra 1. semester som kunne udføres på gymnasiet og hyggede sig hjemme på vores gymnasium.
Jeg må sige, at det var træls at vi var nød til at bruge 3 dage af vores "skriveuge" til at rejse hjemmefra, eller generel at lave eksperimenter, i forhold til biologi hvor de må lave eksperimenterne uden for selve "skriveugen", men jeg har haft det pisse fedt og det var en kanon oplevelse. Jeg var del af et forskermiljøet på Odense uni, da jeg var den eneste gymnasieelev der valgte at tage til Odense, og det var SÅ FEDT! det har også ført til at jeg vælger at læse med lægemidler i centrum nu, efter gym.
Hvis du vil yde et stykke arbejde er kemi virkelig fedt, i forhold til mange af klassekammeraterne virkede det bare til at vores opgaver var indenfor stører områder. Det kan også skyldes vores lærer, det kan jeg ikke lige definere.
Held og lykke med emnesøgningen, find noget du kan holde ud at fordybe dig i!
Skriv hvis du vil høre mere, du kan få fat på mig ved at skrive til: [email protected]
Ps. havde travlt, derfor nok en del stavefejl.
Skriv et svar til: kemi - øhmm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
