Matematik

differentialregning

27. februar 2012 af JOAGRY (Slettet)

Hej alle.

Jeg har et spørgsmål i en opgave hvor jeg ud fra ekspempler skal vise hvordan monotoniforhold og ekstrema for funktionerne liniær funktion, eksponentielfunktion, potens funktion og 3 gradsfunktion kan bestemmes ved brug af differentialregning

jeg er helt lost, så hjælp! TAK :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af mathon

du kender vel sammenhængen
mellem fortegnsvariationen for den afledte funktion
og funktionens monotoniforhold


Svar #2
27. februar 2012 af JOAGRY (Slettet)

nej desværre ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af mathon

                      ...står i enhver matematikbog

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:monotoni_0.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2012 af mathon

dernæst
                                 funktion                             afledet funktion

                               f(x) = ax + b                         f '(x) = a

                               f(x) =b·ax                             f '(x) = ln(a)·f(x)

                               f (x) = b·xa                            f '(x) = a·f(x)/x

                               f(x) = ax3+bx2+cx+d              f '(x) = 3ax2+2bx + c


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.