Kemi

hvordan beregnes denne opgave ?

27. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Antag at Klorin indeholder 5 masse-% NaClO og overskud af NaCl. Hvor mange mol Cl2 kan der dannes af 1 liter Klorin (antag at densiteten af Klorin er 1 g/mL).

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af mathon

M(NaClO) = sum({1,1,1}*{22.990,35.453,15.999}) g/mol = 74,442 g/mol

1 L NaClO med massen 1000 g
indeholder (1000 g)·0,05 = 50 g

                        n = m/M = (50 g) / (74,442 g/mol) = 0,6717 mol


 

                                                            NaClO   +   NaCl   --->   Na2O   +   Cl2
ækvivalente stofmængder i mol:               1                                                       1
ækvivalente stofmængder i mol:         0,6717                                                   x

                                                           x =  0,6717         
     

                    1 L  5%  klorin i overskud af NaCl kan udvikle  0,6717 mol chlorgas  

                      


Svar #2
27. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af mathon

præcisering

1 L NaClO-opløsning med massen 1000 g
indeholder (1000 g)·0,05 = 50 g
ren NaClO


Skriv et svar til: hvordan beregnes denne opgave ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.