Matematik

Find a,b og fordoblingskonstanten

27. februar 2012 af jegmanglerhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgave der hedder: 

Om en eksponentiel udvikling vides, at b = 2 og at den går igennem punktet (2, 3)

Kan man så regne den således:

når b = 2 ved vi at grafen går igennem punktet 0;2 og derved får vi punkterne:

x1 - 2

y2 - 3

y- 0 

y- 2

 og derved regne a ud fra formlen

a = x- x1 (kvadratrod) y2/y1

og derved lave en forskrift ud fra y= b · ax?

hvis dette er rigtigt bliver jeg videre hen bedt om at regne t2 ud hvilket ikke kan lade sig gøre  da a give mig svaret -2,44949

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er f(x) = b·ax , og det vides, at b = 2, og at (2,3) ligger på funktionens graf, så

3 = 2·a2

som så løses i a.

Benyt udtrykket for sammenhængen mellem fordoblingskonstanten og a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af peter lind

Hvad mener du med x1-2 o.s.v.  ?  Den formel for a passer ikke. Du kan godt bruge de 2 punkter, du er kommet frem til. Du kan også bruge at du så har y= 2*ax og så sætte det sidste punkt ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

Du skal bruge samhørende punkter - y1 hører til x1 og y2 hører til x2. Din fremgangsmåde er rigtig.


Svar #4
27. februar 2012 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Så punkterne hedder:

x1 - 2

x2 - 2

y1 - 0

y2 - 3 

 

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. De to punkter er (x1,y1) = (0,2) og (x2,y2) = (2,3)


Svar #6
27. februar 2012 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Så passer det, tak!


Skriv et svar til: Find a,b og fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.