Kemi

Idealgasligningens udledning

28. februar 2012 af Rins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lige nu igang med at udlede Idealgasligningen. Jeg er kommet til at: (P·V)/T = (n·22,42 L/mol·1 atm)/(273,15 K). Højresiden skulle her gerne give konstanten R, altså 8,31. Imidlertidigt giver 22,42/273,15 jo 0,082. Er der noget jeg ikke tager højde for? Samtidigt kan jeg heller ikke se argumentationen for at lade enheden for R være J/(mol*K). Jeg er godt klar over at tryk er et arbejde, men hvordan laver jeg denne udregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af mathon

                        R = 0,082058 atm·L/(mol·K) = 8,31451 Pa·m3/(mol·K) = 8,31451 J/(mol·K)


Svar #2
28. februar 2012 af Rins (Slettet)

Ahhh, så R ændrer værdi når enheden ændres. Mange tak.


Skriv et svar til: Idealgasligningens udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.