Matematik

Let spørgsmål. hjælp.

28. februar 2012 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Selvom det her måske for nogen er verdens letteste opgave, kan jeg ikke finde ud af det !

Har glemt metoden. :-(

Stor hjælp, hvis nogen gad forklare hvordan man gjorde.

Hvordan regner man de her ligninger?

7x+8-3x=31+5

3x+15=31-x

9x-6=x+50

8x-3=2x+15.

På forhånd, Tak :-)


Svar #1
28. februar 2012 af Blomsthehe (Slettet)

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP.!


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af Anderzen (Slettet)

VI tager den første
 

7x+8-3x=31+5

Ryk rundt på ligningen så den ser sådan her ud:

8 + 7x + -3x = 31 + 5

og gør den kortere ved at ( altså f.eks 7x + -3x = 4x)

8 + 4x = 36

Nu skal du trække 8 fra på begge sider

4x = 28

divider nu med 4 på begge sider

x = 7 

Easy as pie! :)


Skriv et svar til: Let spørgsmål. hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.