Matematik

forklaring af tal.

28. februar 2012 af Bindner (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej!

jeg har en opgave som jeg godt kunne tænke mig at få lidt hjælp til.

den lyder således:

1: i et udviklingsland kan befolkningens størrelse beskrives ved følgende ligning:

Y= 36,7 * 1,008x

hvor x er antal år efter 2010, og y er befolkningstallet målt i mio. indbyggere.

- forklar hvad de to tal 36,7 og 1,008 fortæller om befolkningstallet.

 

 

2: eksporten af en vare kan beskrives ved en ligning af formen y= b*ax , hvor y er eksporten målt i antal tusinde vareenheder, og x er antal år efter år 2000.

i år 2002 var eksporten 54,7 og i 2010 var den 73,4 (målt i tusinde vareenheder).

a) bestem tallene a og b (med fire decimaler).

b) bestem ud fra ligningen den forventede eksport i år 2020.

c) bestem fordoblingskonstanten og forklar betydningen af denne.

 

 

jeg ville blive meget glad hvis jeg kunne få noget hjælp til det her... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af peter lind

1 Beregn  hvor mange der er i 2010 og se på hvad der sker efter 1 års forløb


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)

1.
          36,7 er antal mio. indbyggere i 2010

          1,008 fortæller, at befolkningstallet stiger med 0,8% pr. år
2.

a)       benyt formlen for fremskrivningsfaktoren a ved eksp. voks. funktioner (se i formelsamling)

b)       sæt x = 20 i ligningen

c)        T2 = log(2)/log(a)

            vareeksporten fordobles for hver periode svarende til fordoblingskonstanten T2


Skriv et svar til: forklaring af tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.