Matematik

blækregning

29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængen mellem d og h er tilnærmelsesvist d = 3,8 h eller d(h) = 3,8 h . Hvor langt kan man se fra et 43 m højt fyrtårn? Hvor højt skal man op, hvis man ønsker at se 35 km ud over havet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn d(43)

b) Løs ligningen d(h) = 35


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Og faktisk har trådstarter selv den samme opgave kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1156950 , hvor der også er givet svar.


Svar #4
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Ok ok.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af SuneChr

# 0  Overskriften blækregning er overflødig og til ingen brug. Overskriften skal give et eller flere nøgleord fra opgaveteksten således at der, v.h.a. disse få ord, kan søges i den enorme base, der efterhånden er oparbejdet. Opgaverne går igen som spøgelser, og det er på en måde for ressourcekrævende eller ligefrem spild af gode lærerkræfter at blive ved med at løse den samme opgave igen og igen.

Jeg søgte i Google blot på <horisont fyrtårn studieportalen> og straks fik jeg linket i # 2.


Svar #6
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Google vores gode ven.


Skriv et svar til: blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.