Matematik

Tag et kig

28. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Hej derude,

Jeg har to opgaver som jeg ikke kan løse. Nogen der hurtigt kan hjælpe (fx med udregninger, formulering osv.)?

1. Bestem
1) c, når 1 er rod i 2x² - 3x + c = 0. Bestem derefter den anden rod.
2) b, når -2 er rod i -4x² + bx + 24 = 0.Bestem dernæst den anden rod.
3) a, når 1 er rod i andengradsligningen ax² - ax = 0,og løs ligningen.
4) a, når -2 er rod i ligningen ax²2 + 7x + 14 = 0,og løs ligningen.

2. Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængen mellem d og h er tilnærmelsesvist d = 3,8 h eller d(h) = 3,8 h . Hvor langt kan man se fra et 43 m højt fyrtårn? Hvor højt skal man op, hvis man ønsker at se 35 km ud over havet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Når noget er en rod, betyder det at x er lig med.... Eks. i den første opgave skal du bestemme c når x = 1. Derefter er det blot at løse en simpel ligning:

2*1² - 3*1 + c = 0

2-3+c = 0

-1+c = 0

c = 1

 


Svar #2
28. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Bestem så den anden rod, hvad vil det sige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Indsæt x = 1 i ligningen og beregn c. Løs derefter 2.-gradsligningen

2) 4) Samme fremgangsmåde.

2. Beregn d(43) og løs ligningen d(h) = 35 .


Svar #4
28. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Og når jeg så har løst 2.gradsligningen, så får jeg den anden rod? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Svar #6
28. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Hvordan ville 4'eren så se ud, som eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

-2 er rod i ligningen ax2 + 7x +14 = 0 , så

a·(-2)2 + 7·(-2) + 14 = 0 ; beregn nu a.


Svar #8
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

(-2)^2 + 7 * (-2) + 14 = 4
er a så 4? men hvordan ganger jeg med a? ):


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der står

a·(-2)2 + 7·(-2) + 14 = 0 , eller

4a -14 +14 = 0 , eller

4a = 0 , dvs

a = 0


Svar #10
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Hvor får du 4a fra? Er det fordi -2^2 giver 4? Det giver simpelthen ingen mening


Svar #11
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Og du gager 7 med 2? eller hvad...


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, (-2)2 = 4 , og det skal ganges med a.

#11

Nej. Jeg ganger 7 med (-2) .


Svar #13
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Det var også det jeg mente (: men mellem 4a, går jeg ud fra der er et gangetegn? For ellers giver det jo ikke 0, men 4. Ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja. 4a betyder 4·a . Det burde da være kendt. I mange af dine øvrige udtryk er der jo heller ikke gangetegn mellem faktorerne.


Svar #15
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Skulle bare lige være sikker ;)

3) a, når 1 er rod i andengradsligningen ax² - ax = 0,og løs ligningen.
a*(1)^2 – 1a = 0
1a – 1a = 0
a = 0

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, det er ikke korrekt til sidst; a er ubestemt. Det er en 2.-gradsligning med roden 1, hvis a er forskellig fra 0, idet man så kan dividere ligningen med a.


Svar #17
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Hvad..?


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Prøv at formulere et forståeligt spørgsmål. Gør det klart, hvad det er, du ikke forstår.


Svar #19
29. februar 2012 af Mariass95 (Slettet)

Kan du ikke vise hvordan man gør, ligesom #9?


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Jeg har jo forklaret løsningen i #16. Man når frem til ligningen 0 = 0 , som er opfyldt for ethvert a. Men ligningen er kun en 2.-gradsligning, hvis a ≠ 0 . Hvis a ≠ 0 , løs så ligningen x2 -x = 0 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.