Matematik

fremsrkivningsfaktoren hjææælp!

29. februar 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej allesammen! har brug for hjælp så hurtigt så muligt for denne her opgave den lyder således.

ved godt at jeg spørge så dumt, men er er dårlig til eksspontielle funktioner.

 

Det vides at halveringskonstanten T½ =10 udvikling af type y=b*ax

Hvad er fremskrivningsfaktoren så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af peter lind

Fremskrivningsfaktoren er a. Hvordan du finder den kan du enten finde ved at sætte oplysningen om halveringskonstanten ind i funktion eller fra formlen på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. februar 2012 af mathon

                            f(t) = b·(1/2)t/T½ = b·(1/2)t/10 = b·((1/2)1/10)t = b·0,933033t


Skriv et svar til: fremsrkivningsfaktoren hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.