Matematik

Find side c, når man kender b,a og <A

29. februar 2012 af Celina94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folk :)

Håber i vil hjælpe mig. Jeg er meget dum til matematik.

Jeg skal finde siden c.

Vi kender allerede a,b og vinkel A.

a = 9

b = 8

<A = 40 grader.

Please hjælp mig, har virkelig brug for det!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skal vi gå ud fra, at der er tale om en trekant?

Benyt den cosinusrelation, hvori vinkel A indgår, som en 2.-gradsligning i c.

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)


Svar #2
29. februar 2012 af Celina94 (Slettet)

Ja, lige præcis, en trekant. Glemte jeg vist at skrive..

Tak skal du have :) Nu må jeg se om jeg kan finde ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af mathon

en tegning vil overbevise dig om, at der kun  er én trekantsløsning

nemlig den positive løsning til

                       c2 + (-2b·cos(A)·c + (b2-a2) = 0

                       c2 + (-2·8·cos(40º)·c + (82-92) = 0     

 

.............
   udledt af
                     a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)       i #1
                       

 


Skriv et svar til: Find side c, når man kender b,a og <A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.