Matematik

Hvordan laver man en graf ud fra definitionsmængden og monotoniforhold?

29. februar 2012 af miaghansen (Slettet)

Hej alle.

Jeg skal til matematik b terminsprøve i morgen og sidder med et problem til den uhjælpende del. Hvordan tegner man en grad ud fra informationer om definitionsmængde og monotoniforhold? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af SuneChr

Definitionsmængden for f  er alle de værdier af x hvor f(x) er defineret. Værdimængden er alle funktionsværdier f(x) for disse x.

Find evt. nulpunkter, for hvilke x er f(x) = 0  ?

f ' (x0) = 0 betyder et lokalt minimum for f i x = x0 hvis f ' (x) i omegnen om x0 varierer (- 0 +)

f ' (x0) = 0 betyder et lokalt maksimum for f i x = xhvis f ' (x) i omegnen om x0 varierer (+ 0 -)

 


Skriv et svar til: Hvordan laver man en graf ud fra definitionsmængden og monotoniforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.