Kemi

Koncentration

02. marts 2012 af Linda03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En natriumchloridopløsning med koncentrationen på 0.15 M ønskes fremstillet. Hvilken pipettestørrelse skal anvendes, hvis man vil fremstille 500 mL NaCl-opsløning ved fortyndning af en 3.0 M NaCl-opløsning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af mathon

 

                               fortyndingsfaktor         3,00 / 0,15 = 20

                               pipettestørrelse           (500 mL) / 20 = 25 mL


                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2012 af mathon

  detaljer:
                               (0,500 L) · (0,15 mol/L)  =  V · (3,00 mol/L)

                               V = (0,500 L) · ((0,15 mol/L) / (3,00 mol/L)

                               V = (0,500 L) · (1/20)

                               V = (0,500 L) · 0,05 = 0,025 L = 25 mL


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.